pub 19

PASARI SALBATICE SI PUII LOR

   Copiii manifesta o atentie sporita puilor de pasari. Prin inocenta pe care o arata si prin modul lor de a se face placuti copiiilor, pui de animale au un rol benefic asupra starii de spirit a copiiilor si a oamenilor.
    De o importanta deosebita datorita farmecului lor special in raport cu omul se afla pasarile salbatice. Aceste pasari la fel ca si animalele salbatice ne pot genera un exemplu de viata libera ghidata de natura, fara violenta si fara griji ce poate fi traita pe acest pamant. 
      Pasarile salbatice pot fi intalnite in zonele ferite de civiizatie, in sanul naturii, in salbaticie sau pot avea contact partial cu zonele locuite de oamnei (porumbelul poate fi intalnit de multe ori umbland liber si nestingherit in parcurile din centrele oraselor) fiind intalnite in zonele urmabe sau rurale ori pot fi zarite la zoo ori la circ.
   Pentru a face mai clarar conceptul de pasare salbatica, am postat mai jos o serie de ilustratii cu pasari ce fac parte din categoria specificata evidentiand cu exactitate trasaturile fiecarei pasari in parte. Fisele cu pasari sunt foarte sugestive si reprezentative si sunt insotite de denumirea pasarii postata. Educatoarele, alaturi de cei mici pot folosi ilustratiile in decorarea clasei, pentru a le colora,pentru a le decupa ori picta sau in desfasurarea numeroaselor activitati ce pot avea loc in gradinita, acasa ori in cadrul diferitor cercuri educationale.


RATUSCA SALBATICA

PUI DE PELICAN
PUI DE VRABIUTA
RATA SI RATUSCA
FAMILIE DE PUPEZE
FAILIE DE GASTE

pub 8

pub 16