T1

PASARI DOMESTICE SI PUII LOR

    
           Datorita inocentei, sensibilitatii si puritatii inca din cele mai vechi timpuri s-a putut observa o atractie, o simpatie a oamenilor si mai ales a copiiilor fata de puii de pasari domestice (pui de gaina, de rata, de gasca, de curca, etc.).
          Pasarile domestice fac parte din viata noastra, a oamenior, fiind strans legate de alimentatie si de modul nostru de a trai.
          Aceasta categorie de vietuitoare in general este intalnita in gospodarii sau este crescuta in mod industrializat in ferme pentru a  se asigura necesarul de hrana populatiei. Carnea este principala sursa de exploatare a pasarilor domestice, iar ouale au rolul  de produs derivat. Desi pasarile domestice sunt cele cu care omul ia adesea contact si alatri de care isi petrece mult mai mult timp fata de pasarile salbatice, in mediul urmban s-a constatat ca elevii / copiii se pot lauda mai degraba ca au vazut in realitate pasari salbatice ce pot fi intalnite in orase, decat pasari domestice. Acest lucru datorandu-se faptului ca, majoritatea pasarilor domestice cresc la distante foarte mari de orase iar multi dintre cei mici au posibilitati restranse de a lua contact direct cu aceasta categorie de pasari.
         Pentru a face mai clarare trasaturile pasarilor domestice, am postat mai jos o serie de ilustratii cu pasari ce fac parte din aceasta categorie, evidentiand cu exactitate denumirea fiecarei pasari ilustrata. Educatoarele, alaturi de cei mici pot folosi ilustratiile in decorarea clasei, pentru a le colora, pentru a le decupa ori picta sau in desfasurarea numeroaselor activitati ce pot avea loc in gradinita, acasa ori in cadrul diferitor cercuri educationale.
FAMILIE DE GASTE
RATA SI BOBOCEI
IN CURTEA GAINILOR
FRUMOASA GASCA SI BOBOCELLI EI
CU RATUSCA LA SCALDAT
GAINA SI OUL
GAINA CLOCESTE OUALE
UN PUI IESE DIN OU
CLOSCA A SCOS PUISORI
PUISOR DE GAINA

R1